ECCO update – forebyggende behandling av stadie 3 pasienter?

Lang dag på ECCO. Fredag skjedde det ikke så mye interessant, men det har vært en del spennende i dag.

Why treat stage 3…

Bør man behandle stadie 3 pasienter forebyggende? Det ble vist data fra et studie hvor Ipilumibab ble gitt forebyggende i stedet for å vente og se om man får progresjon til stadie 4. Det øker sjansen for ikke å få tilbakefall fra 54 til 65 %

Er det verdt å behandle masse mennesker som kanskje ikke ville få tilbakefall likevel? Bivirkninger, kostnader.    Virker det like godt?

Det var en veldig god debatt for og i mot. Selv ville jeg nok valgt å ta ipi etter det første tilbakefallet mitt =stadie 3 i stedet for å vente. Men det er jo lett å være etterpåklok. Det var ikke noe valg for meg – og det er ikke tilgjenglig behandling nå heller.

Argumentet med at ipi gir mye bivirkninger faller vekk i neste lignende studie. Da blir det pembro (keytruda) og studie blir designet sånn at hvis du får tilbakefall /progresjon til stadie 4 i placeboarmen så får du pembro da. Så får de sammenlignet med tall fra de som først får pembro ved tilbakefall. Og vi vet at PD1 hemmeren pembro gir mye mindre bivirkninger.

Jeg tenker at jeg heller vil ha forebyggende i stedet for å behandle metastasene.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.