Jeg kom meg over den andre store milepælen min. Jeg har virkelig blitt 50 år. Da jeg fikk spredning av føflekkreft for knappe tre år siden var det et par ting som gikk særlig inn på meg. Det virket temmelig urealistisk at jeg skulle overleve lenge nok til å oppleve konfirmasjonen til datteren min 1 ½ år senere.  50 års dagen min avskrev jeg totalt. Innerst inne hadde jeg liten tro på at jeg skulle overleve kreften til det.

Å leve er ikke noe jeg tar for gitt. Les mer om det om å glede seg til bursdagen sin her

Mot de fleste odds virket de nye kreftmedisinene på meg. Jeg var heldig å få være med på en klinisk studie med en vaksine UV1, i tillegg til immunterapi-medisinen Ipilimumab / Yervoy.

Kreftsvulstene mine har ikke forsvunnet. De krympet litt, for så å holde seg helt i ro nå.  Siden de svulstene legene måler på har minsket med mindre enn 30 % kaller de det stabil sykdom – og det har holdt seg stabilt i 2 år nå. Onsdag var jeg på radiumhospitalet igjen og fikk resultat av den siste CT-skanningen; fremdeles stabil sykdom.

Etter noen tunge ventedager var det virkelig en gladmelding. Skuldrene faller liksom en halv meter ned.

Det har gått 33 måneder siden jeg startet på behandling. Nå er jeg ute på halen på overlevelseskurven. Det ser ut som at de som har klart seg så langt (ikke døde) vil fortsette å klare seg. Kurven som du finner bak denne  linken viser at ca. 22 % lever etter 3 år, og fortsetter med det. Det er for bare ipi (ipilimumbab), og jeg har fått vaksine UV1 i tillegg.

På kreftkonferansen ESMO i Madrid i september la lege Elin Aamdal fram resultatene av studien jeg var med på. Jeg er øverst – jeg var første pasient ut. Av 12 pasienter er vi 3 som har klart oss med bare denne behandlingen, 6 har fått mer behandling og lever, og 3 er døde.

Elin Aamdal og Kari Anne Fevang

Jeg er veldig takknemlig for at jeg ble plukket ut av legen min,  Tormod Guren til å være med. På onsdag snakket han om å redusere strålingsdosen på CT’ene  framover. Planen er å leve lenge uten senskader fra stråling. Den planen støtter jeg!

(Meld deg gjerne på epostlista mi – foreløbig har jeg ikke funnet ut hvordan jeg skal bruke den. Jeg jobber med å lære meg Mailchimp for å sende deg epost når jeg poster nytt innlegg)

Bli med i samtalen

8 kommentarer

 1. Strålende..og gratulerer med vel overstått 50årsdag😊

  Kjenner meg så utrolig igjen i det du skriver, siden jeg hadde min 50årsdag for nøyaktig ett år siden, et drøyt halvår etter spredning ble oppdaget hos meg. Men heldigvis, Nivolumab fungerer!

  Har lest bloggen din lenge, veldig takknemlig for den, mye verdifull informasjon og mye å kjenne seg igjen i. (Men får ikke epost varsel, satt meg på liste..)

  Fortsett som du gjør og lykke til videre😊

 2. Takk for de hyggelige ordene! Veldig glad for at de jeg skriver kan bety noe for noen 🙂
  Epost lista fungerer ikke ennå. Skal få hjelp til å finne ut av det før jul.

 3. Så utrolig hyggelig å høre 👏👏👏 Ønsker deg alt vel 🍀🍀🍀
  Håper vi kan treffes en dag med Cecilie for lunsj. Jeg tar MR og CT i begynnelsen av desember! Spennende.
  Gleder meg så over dine fantastiske resultater.
  Klem fra meg.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.