Melanoma Patient Network Europe, Brussels mars 2018

Den norske delegasjonen på Melanoma Patient Network Europe’s konferanse i Brussels mars 18

Sist helg var det Melanoma Patient Network Europe ( MPNE) konferanse i Brussels. Føflekkreftforeningens europeiske samarbeidspartner. Det var 3.gangen jeg var med, og det er stor opplevelse hver gang. Jeg hadde ansvar for poster konkuranse, holdt Quickstart for nykommere, og ledet et foredrag om liquid biopsy. Ikke minst forstår jeg ennå litt mer omkring den f….. føflekkreften. Moro å få til det som i utgangspunktet er langt utenfor komfortsonen.

Jeg tør litt mer hver gang. Underlig nok går det greit å snakke engelsk på en scene. MPNE konferansen er full av herlige mennesker med føflekkreft til felles, og med mål om å bidra til høyere overlevelse og livskvalitet hos de som rammes av den.

Liquid biopsy ja. Det er ikke lett å forstå, men innmari spennende. Tenk så flott hvis de kan finne ut like mye fra en blodprøve eller to som de gjør ved å stikke inn nål og ta ut biter av svulsten. Da kunne man teste oftere og med mye mindre risiko. Dessverre er det ennå langt frem. Uansett var det et spennende foredrag av  Thomas Schlange fra Cancer-ID

Ønsker du å vite mer om nye vitenskapelige artikler så anbefaler jeg deg å ta en tur til Melanoma Patient Network Europe’s facebookside og bli medlem av gruppa.

Mine gode venn Kay Curtin har skrevet en god oppsumming av konferansen til Melanoma Patient Network Europe på bloggen sin

 

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.